Matija Cvek i The Funkensteins večeras prvi put na pozornici Vinkovačkih jeseni

11. rujna 2023.

Nakon prvog burnog, sadržajima prepunog vikenda 58. Vinkovačkih jeseni, predahnut ćemo do 17 sati kada će četvrtog dana manifestacije na Slavonskom sokaku atmosferu svirkom zagrijati tamburaši Sanjalice. Na divanu i pazaru čekaju obrtnici s rukotvorinama i domaćim proizvodima koji teško da se mogu naći na drugim mjestima ili online.

Jedinstvena prilika za nadopuniti osobnu škrinjicu. Kada se ogladni, čeka kod lovaca iz Starih i Novih Jankovaca, Orolika i Slakovaca nudi četiri kotluše čobanca, preneseno u porcije, njih 600-njak besplatnih i večeras pa ne propustimo fantastičnu čorbu od divljači. U starogradskom Bircuzu i na Vinkom šoru traži se mjesto više za čašicu razgovora.

Sinoć je bogatstvo tradicije pokazalo 11 kulturno-umjetničkih društava Vukovarsko-srijemske županije, a večeras na Folklornim večerima običaje svoga mjesta predstavljaju redom:

1. KUD “TOMISLAV” ŽUPANJA

2. KUD „GRANIČAR” GUNJA

3. KC “KLASJE” PRIVLAKA

4. KUD “JOAKIM HARDI” PETROVCI

5. KUD “ANTUN GUSTAV MATOŠ” TOVARNIK

6. KUD “SLOGA” RAČINOVCI

7. FA “LISINSKI” VINKOVCI- koreografirano

Slijedi Večer mode i ljepote na kojoj će od 21.30 kolekciju jesen/zima 2023./2024. predstaviti vinkovački butici Benetton, s. Oliver, Mana, Duga, Kik, Amadeus, Optika Marko i Srednja strukovna škola kreacijama s državnih natjecanja. Uz manekenke Udruženja Loreena, 22 djevojčice i dječak predstavit će kolekciju za najmlađe. Program se nastavlja uz koncert trenutno najeksponiranijeg mladog hrvatskog izvođača Matije Cveka koji će, ne sumnjamo, u pratnji svojih The Funkensteinsa rasplesati publiku u šatoru 58. Vinkovačkih jeseni. Do sutra u isto vrijeme…Živjeli!