Neka drugi dan Jeseni bude dan za obitelj i prijatelje

9. rujna 2023.

Drugi dan 58. Vinkovačkih jeseni rezerviran je za obitelj i prijatelje.

U središtu pozornosti su djeca jer počinju Dječje Vinkovačke jeseni.

Uvod u sutrašnji mimohod nasljednika tradicijske kulture bit će Međužupanijska smotra dječjih skupina. Na pozornici pod šatorom od 19 sati nastupaju KUD-ovi s Krka, Boševca, Šibenika, Drenja, Svete Klare, Širokog Brijega, zagrebačkih Remeta, Gospića, Trogira, Koprivnice, Ogulina i KC Gatalinka iz Vinkovaca. Pokrili smo cijelu Hrvatsku kako je i red s 13 skupina prvog dana, a sutra će se publici predstaviti još njih 8.


Od 10 sati otvara vrata Slavonski sokak s ponudom rukotvorina, ondje atmosferu od 17.00 zagrijava Tamburaški sastav Begeš, potom na  pozornicu izlazi TS Đeram, a koncert za dušu počinje oko 22 sata.

U gradu od jutra vrvi raznim događanjima. U tijeku je međunarodni stolnoteniski turnir, na kupalištu Banja počeo je 10. Vinkovački triatlon, a u središnjem parku ispred muzeja, povodom današnjeg Svjetskog dana prve pomoći, Gradsko društvo Crvenog križa priprema za javnost uvijek atraktivnu pokaznu vježbu pružanja prve pomoći pod nazivom “Prva pomoć u digitalnom svijetu”.

Dodajmo da je Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci u 11 sati domaćin promocije knjige Branka Radmana Didak Roka 1, 2, 3, 4 i Šokačke kozerije za kozare. Ilustracije potpisuje Dubravko Mataković, a organizaciju Vinkovački šokački rodovi. U 16 sati već tradicionalno slijedi svečana dodjela nagrada Literarnog natječaja Male vinkovačke jeseni.

Čekamo vas na jednoj od lokacija Bircuza, Sokaka, Vinskog šora i Dvorišta ideja za najmlađe od 10 sati pa do dugo u noć

Neka drugi dan Vinkovačkih jeseni bude posvećen obitelji i prijateljima. Pozovite ih da se pridruže kako bismo zajedno uživali u raznovrsnosti sadržaja i domaćoj gastro ponudi. P.S. Besplatnu podjelu čobanca večeras pripremaju lovci iz Bošnjaka, Retkovaca, Ostrova i Strošinaca.