Slovenski majstori pivari, Ivan i Joža u Slavonskom sokaku su svečano, na tradicionalni pivarski način zabijanjem pipe u bačvu, uz pljesak brojnih posjetitelja otvorili 50 litarsku bačvu Laškog piva što je bila posebna atrakcija za mnoge koji su u Slavonskom sokaku prvi put vidjeli otvaranje pivske bačve. Na 52. Vinkovačke jeseni su došla četiri majstora pivara, članova Udruge pivara Laško osnovane 1989. godine, koji su nakon tradicionalnog otvaranja bačve natočili 10 krigli od jedne litre – četiri za majstore pivare i šest za organizatore.
„Mi svi članovi Udruge pivara Laško, radimo u proizvodnji piva. Glavni sastojci za dobro pivo je, u prvom redu voda koje u Laškom imamo na pretek, slad uvozimo iz Vojvodine, a hmelj je naš slovenski. Naravno, uz to treba biti dobra tehnologija i znanje“ – rekao je prije otvaranja bačve, Marijan Holcer iz Udruge.
Udruga pivara Laško koja okuplja laške pivare i potiče razmjenu znanja i iskustva, ali i razvoj i otkrivanje novih tehnologija i receptura, broji 21 redovnog, 14 izvanrednih i 4 počasna člana.