Vinski šor i ove godine nudi raznovrsnu ponudu svim ljubiteljima “božanskog pića”

17. September 2024.

Kao i ranijih godina, i tijekom 59. Vinkovačkih jeseni svoje je mjesto pronašao Vinski šor. Svi ljubitelji vina, ali i oni koji žele svratiti na jednu čašicu, mogu uživati u ponudi osam vinara.

Pinot, graševina, chardonnay, frankovka, trabinac, cabernet, rajski rizling i cuvee samo su dio sorti koje možete kušati.
Vinarija Podrumi Krešić iz Šarengrada već dugi niz godina nudi svoja vina na Vinkovačkim jesenima.

“Očekujem posjetu kao i prijašnjih godina. Nadam se da će se kroz sljedeće dane nadoknaditi oni dani kada je padala kiša. Predstavljamo se s vinima, a sve ove dane nudimo osam bijelih sorta i dvije crne. Imamo kvalitetna i vrhunska vina”, kazao je vlasnik Franjo Krešić.

Također, posjetitelji Vinskog šora ove će godine moći isprobati vina kontinentalnih dobitnika medalja na Dekanteru 2024. godine. Riječ je o natjecanju na kojemu je ove godine ocijenjeno više od 18.000 uzoraka vina te samim time potvrdilo naziv najvećeg i najutjecajnijeg svjetskog natjecanja vina.

Prvi puta na Vinkovačkim jesenima svoju ponudu predstavlja Vinarija Josić iz Zmajevaca.

“Proteklih dana padala je kiša, no dobro vino uvijek pronađe put do konzumenata. Zadovoljni smo sadašnjim dijelom, a u idućim danima očekujemo “boom”. U našoj ponudi možemo istaknuti cabernet fran koji je poseban što je nefiltriran”, poručio je zaposlenik Ivan Maronić.

Vinski šor do kraja Vinkovačkih jeseni možete pronaći svakog dana u Dugoj ulici od 10 do 22 sata. Dođite i uživajte u čašici “božanske” kapljice.