NOVI RASPORED LOVAČKIH DRUŠTAVA Svakog dana bit će podijeljeno preko 700 porcija čobanca

16. September 2024.

Na Slavonskom sokaku danas je trebalo početi kuhanje i podjela besplatnog čobanca, no kako kiša neumoljivo i dalje pada, ono će biti otkazano.

„Zbog vremenskih utjecaja i kiše nemoguće je održati kuhanje i podjelu čobanca koja je trebala biti danas. Stoga smo bili primorani napraviti preraspodjelu lovačkih udruga, odnosno četiri udruge koje su trebale kuhati danas, prebacili smo za sljedeća tri dana, odnosno utorak, četvrtak i petak”, izvijestio nas je predsjednik Lovačkog saveza Vukovarsko-srijemske županije Blaženko Bajić.

Tako će mirisi čobanca od sutra prevladavati Sokakom, a šest lovačkih udruga (Sloga Vinkovci, Sokol Soljani, Gaj Županja, Lane Ivankovo, Zrinski Vukovar, Vepar Strošinci) „probit će led” u kuhanju čobanca.

Planirano je da svakog dana, od utorka zaključno s četvrtkom, ukupno 18 lovačkih društava podijeli preko 700 porcija besplatnog čobanca.

„Pozivamo još jednom sve građane i žitelje naše županije kao i sve posjetitelje najveće tradicijske manifestacije Vinkovčkih jeseni da dođu u Slavonski sokak i kušaju naše tradicionalno jelo”, rekao je Blaženko Bajić za kraj razgovora.