Elemental i Valentino Kanzyani obilježili Urbane jeseni

13. September 2015.

Najnoviji projekt Vinkovačkih jeseni – Urbane jeseni uspješno je okončan.

Sve je počelo u dvorištu Tehnološkog parka (stara 6. škola) gdje je organiziran drugi po redu Graffiti Jam u sklopu manifestacije Hip-Hop na Orionu 7. U jutarnjim satima grafiteri Unet, Niks, Rebus, Mario 234, Kels i Dale oslikali su jedan od najvećih išaranih zidova u gradu te na primjeru pokazali kako ulična umjetnost kreativnog oslikavanja zapravo može uljepšati prostor.

Nakon grafita, sve se preselilo na malu pozornicu u Slavonskom sokaku gdje je upriličeno natjecanje u breakdanceu, treće po redu u Vinkovcima. Kvalifikacijama se odabralo najboljih sedam koji su na bini održali natjecanje pod nazivom SixToSmoke u kojem se svi kvalificirani breakdance plesači bore protiv jednog i onaj koji skupi šest pobjede osvaja natjecanje.

Prvo mjesto osvojio je branitelj prošlogodišnjeg naslova pobjednika natjecanja u Vinkovcima, B-boy Padre iz Beograda, drugo mjesto 2nd Blind iz Osijeka, a treće B-Boy Apolon također iz Osijeka.

elemental

Nagrade pobjednicima uručili su Ivan Gale, predsjednik Udruge Hip-Hop VK i glavni organizator međunarodnog festivala Hip-Hop na Orionu te specijalni gosti festivala Tony i Dubravka Cetinski. DJ natjecanja bio je Can I Rok, a suci: B-Boy Kuko (CTD), B-Boy Johnny (CTD), Kix (Transformers Crew).

Program se nastavio u šatoru Vinkovačkih jeseni koncertom grupe Elemental.

Nakon Elementala uslijedio je jubilarni deseti event elektronske glazbe, koji je opravdao očekivanja vinkovačke publike. Organizatori su ove godine napravili veliki iskorak i u Vinkovce doveli svjetski poznato ime.  Valentino Kanzyani vinkovačkoj se publici pokazao u najboljem svjetlu i opravdao očekivanja, a osim njega na pozornicu glavnog šatora stali su Onio, te Alen & Adam.

kanciani