Otvoreno Dvorište ideja, mjesto kreativnosti koje će djeci ponuditi 90 raznih aktivnosti

8. September 2023.

Danas je prvi dan 58. Vinkovačkih jeseni, a svoja vrata u lapidariju Gradskog muzeja Vinkovci otvorilo je mjesto kreativnosti, Dvorište ideja.

Muzejska pedagoginja Iva Krolo navodi kako je pripremljen bogat program, uz 70 radionica i 20 događaja, predstava i raznih performansa. „Pronađite nešto u programu za sebe, uključite vaše lampice i vidimo se u dvorištu!”, poručuje.

Osmišljen je devetodnevni popratni program namijenjen malima i mladima koji organizacijski realizira Gradski muzej Vinkovci već treću godinu zaredom. „Uspjeli smo kreirati vrlo bogat program u sklopu manifestacije koja postaje jedan dodatan sloj oplemenjivanja Dječjih Vinkovačkih jeseni, ali i Vinkovačkih jeseni općenito. Prostor je zamišljena tako da djeca u njemu mogu biti kreativna, slobodna i maštovita gdje ih roditelji mogu pustiti same da istražuju i stvaraju”, istaknuo je ravnatelj Gradskog muzeja Vinkovci Hrvoje Vulić dodavši kako je odaziv djece impresivan te kako se izrazito raduju igranju, druženju i zabavi.

Zamjenik gradonačelnika Josip Romić smatra kako Dvorište ideja polako postaje tradicija koja uveseljava djecu, roditelje, bake i djedove. „Ove nas godine očekuje zanimljiv, edukativni zabavni program u kojima će naši najmlađi uživati. Zahvaljujem svim kreatorima Dvorišta ideja na njihovoj inovativnosti, kreativnosti, a možemo reći i kako su polako izašli iz svojih okvira”, riječi su Romića.

Tek je prvi dan, stoga imate vremena zaviriti u mjesto prepuno zanimljivih aktivnosti u kojemu ćete zasigurno pronaći nešto za sebe.