U filmu Vinkovačkih jeseni naći će se i folkloraši iz Varaždina i Čakovca

1. September 2020.

Nakon Zagreba i Gornje Stubice, snimanje narodnih običaja i tradicijske kulture danas se nastavlja u Varaždinu i Čakovcu. U kratkom filmu koji će ime Vinkovačkih jeseni pronijeti cijelim svijetom, bit će tako, između ostalih, prikazani i nastupi KUD-a „Voća“ i HKUU-a „Zajednice međimurske županije“.

U prilagođenom programu ovogodišnjih Vinkovačkih jeseni naći će se svi oni KUD-ovi i društva koja su trebala doći u Vinkovce, no zbog epidemije koronavirusa to ovoga puta neće biti moguće. Priliku da pokažu svoj nastup dobit će kroz jednu videorazglednicu na kojoj vrijedno radi snimateljska ekipa Vinkovačkih jeseni. U obilasku su svih županija Lijepe Naše, jučer su uživali u folkloru Zagreba i Gornje Stubice, a danas su na red stigli Varaždin i Čakovec.

U 11:30 u atriju Županijske palače u Varaždinu započinje snimanje nastupa KUD-a Voća, dok je sljedeći na rasporedu grad Čakovec i nastup HKUU-a „ Zajednice međimurske županije“ koji nas očekuje na prostoru Starog grada Zrinski s početkom u 15 sati.

Sutra Vinkovčani stižu u Koprivnicu gdje će ih dočekati KUD Prigorje te u Sisak gdje će snimiti nastupe KUD-ova Moslavec i Ivančice.