Napustio nas je jedan od najstarijih sudionika Vinkovačkih jeseni

9. January 2020.

U 90. godini života napustio nas je Đuro Pandža, popularni Keka iz Nijemaca, jedan od najstarijih sudionika Vinkovačkih Jeseni. Bio je dugogodišnji član DVD-a Nijemci i prije svega veliki čovjek, po prirodi društven i uvijek nasmijan. Volio je vatrogasce, folklor, nogomet te je glumio u nekim predstavama.

Najpoznatiji je bio po tome što gotovo da i nema Vinkovačkih jeseni na kojima on nije sudjelovao. Sudjelovao je u svečanim mimohodima dječjih skupina, bio je uz svoje folkloraše iz Kulturno-umjetničkog društva pri DVD-u Nijemci na Županijskim smotrama, a nije propuštao ni velike mimohode. Ponosno je isticao kako ga jedino bolest može spriječiti da ne sudjeluje na Vinkovačkim jesenima koje su za njega bile „ljubav koja ne može proći“.

Posljednjih deset godina u svome je domu živio sam jer je supruga Ana umrla, no nikada se nije žalio na usamljenost jer je uvijek puno ljudi bilo uz njega.

Posljednji ispraćaj Đure Pandža održan je danas na mjesnom groblju u Nijemcima na kojemu se okupio velik broj prijatelja, obitelji i poznanika, velik broj folkloraša, vatrogasaca i svih onih kojima je Keka ostavio trag u životu i srcu.