“Želja je imati što više tradicijskih obrta i autohtonih proizvoda”

16. October 2019.

Svima onima koji su doprinijeli da Slavonski sokak 54. Vinkovačkih jeseni bude mjesto okupljanja mnogih te mjesto bogate ponude tradicijskih proizvoda, danas su u Velikoj gradskoj vijećnici uručene zahvalnice kao znak pažnje za sve ono čime su obogatili ovogodišnju manifestaciju.

Malo je onih koji su posjetili Vinkovačke jeseni, a nisu vidjeli Slavonski sokak i još jednom se uvjerili u ljepotu tradicije, običaja i brojnih rukotvorina koje su vrijedne slavonske ruke prikazale na svojim štandovima. Ovaj Sajam gospodarstva, tradicijskih obrta i rukotvorina već četiri godine okuplja gospodarstvenike, poduzetnike, obrtnike, ali i brojne udruge te iz godine u godinu obrtnicima daje priliku da promoviraju sebe i svoje proizvode.

Izlagačima koji su sudjelovali na Slavonskom sokaku na 54. Vinkovačkim jesenima, zahvalnice je uručio gradonačelnik Ivan Bosančić kao predstavnik organizatora Slavonskog sokaka, Grada Vinkovaca te Marija Gerovac, direktorica Novosti.

“Ideja sa Slavonskim sokakom je relativno nova, a odmah je zaživjela među građanima. Drago nam je da danas imamo puno obrtnika koji žele biti na Sokaku, koji se natječu za prostore, da je Slavonski sokak sajmišno mjesto i mjesto gdje se mogu prezentirati slavonski proizvodi, da ga je prepoznalo i Ministarstvo gospodarstva koje nam svake godine pomaže u organizaciji. Tako da mislim da je postao neizostavan dio Jeseni i da će se samo razvijati na više“, istaknuo je gradonačelnik.

Svi obrtnici koji se jave na natječaj mogu biti dio Slavonskog sokaka, a želja je, napominje Bosančić, imati što više tradicijskih obrta, naših autohtonih proizvoda, kako iz Vinkovaca tako i iz cijele županije.

“Mislim da svaki naš obrtnik ima za pravo reći da je jedan heroj koji se bori na tržištu, koji sam zaradi svoju plaću i nama je želja kroz ovu jednu malu gestu pokazati da su nam oni važni, da cijenimo njihov rad i da želimo da se oni razvijaju u još značajnije obrtnike našega kraja“, dodao je.

Zahvalnicu je danas dobila i Anita Komesarović, “Domaća radinost Anita Komesarović“, koje je istaknula kako su sa svojim prvim sudjelovanjem izuzetno zadovoljni te da isto planiraju i dogodine.

“Jako smo zadovoljni, odaziv naših kupaca i povratne informacije su bile jako pozitivne i nadam se da se vidimo nagodinu. Ovo je i jedna jako dobra promocija za naš posao jer smo prvi put ušli tako direktno u javnost. Do sada smo radili samo u suvenirnici i ovo nam je bila zapravo prva prava povratna informacija od ljudi. Sada znamo u kojem smjeru dalje možemo krenuti“, rekla je.