Započinju radovi na izgradnji Slavonskog sokaka i šatora

6. September 2019.

Veliki šator pod kojim će se održavati brojne tradicijske manifestacije, ali i zabavni koncerti u Vinkovce stiže u subotu, zbog čega će se prva zatvoriti parkirališta pokraj Bosuta.
Radovi na izgradnji restorana u budućem Slavonskom sokaku već su započeli, a intenzivirat će se u subotu 7. rujna za kada je najavljen početak radova na podizanju šatora Vinkovačkih jeseni.
Slavonski sokak odnosno Sajam tradicijskog obrtništva i rukotvorstva sa svojih 20 velikih i malih kućica, više od 30 štandova na kojima će se naći tradicijski i drugi proizvodi, malom pozornicom na kojoj će svakog dana svirati tamburaši i održati se još jedno međunarodno breakdance natjecanje, zatim pivnicom Buba bar, restoranom s bogatom gastronomskom ponudom i nizom drugih zanimljivih sadržaja, koji se obogaćuju svake godine, otvorit će se već za tjedan dana. U isto vrijeme svoja će vrata otvoriti i veliki šator pokraj Sokaka u kojem će se održati Folklorne večeri, Dječje vinkovačke jeseni, Državna smotra folklora, ali i brojni koncerti, te modna revija. Dan prije početka manifestacije radovi će se premjestiti na Trg bana Josipa Šokčevića, odnosno u Dugu ulicu i Ulicu bana Jelačića, gdje će započeti radovi na pozornici i postavljanje Vinskog grada.

Kao i svake godine pripreme za najveću tradicijsku manifestaciju započet će na Trgu Vinkovačkih jeseni i na Trgu dr. Franje Tuđmana, odnosno na parkiralištu Hotela Slavonije. Promet za sva vozila zatvorit će se sutra, u subotu 7. rujna u 6 sati, a promet na navedenim trgovima bit će zatvoren do 26. rujna. Iako će prva dva dana parkiralište Hotela Slavonija povremeno izgledati prazno, brojni kamioni, šleperi i radni strojevi do ponedjeljka ujutro radit će „punom parom“, kako bi se građevinski radovi završili do ponedjeljka ujutro, kada će Slavonski sokak početi poprimati svoj prepoznatljivi oblik.

od 7. rujna u 6:00 sati do 26. rujna 2019. u 17:00 sati – Trg Vinkovačkih jeseni za postavljanje šator) za održavanje priredbi u sklopu 54. “Vinkovačkih jeseni”

od 7. rujna u 6:00 sati do 26. rujna 2019. – Trg dr. Franje Tuđmana za postavljanje i demontažu štandova Sajma tradicijskog obrtništva i rukotvorstva (parkiralište ispred hotela Slavonija)

od 12. rujna u 6:00 sati do 28. rujna 2019. u 17:00 sati za održavanje priredbi u sklopu 54. Vinkovačkih jeseni (postavljanje i demontaža centralne pozornice) zatvaranje ulice Duge od križanja s H. D. Genschera do ulice bana Jelačića križanja s Istarskom.