U prvom dijelu Državne smotre izvornog hrvatskog folklora nastupilo 13 skupina

15. September 2018.

Na ovogodišnjoj Državnoj smotri izvornog hrvatskog folklora, u sklopu 53. Vinkovačkih jeseni, u dva dana nastupit će 34 kulturno umjetnička društva koja su tijekom godine osvojila prva mjesta na županijskim i regionalnim smotrama izvornog folklora i na Vinkovačkim jesenima predstavljaju svoju županiju. Smotra se održava u tri dijela na pozornici u središtu grada.

Danas je s početkom u 20 sati održan prvi dio Državne smotre izvornog hrvatskog folklora u kojemu je nastupilo ukupno 13 folklornih skupina iz cijele Hrvatske i dijaspore. Nastupili su sljedeći: KUD „Seljačka sloga“ Gradište; HKD „Vrila“ Župa Mostarski Gradec iz Širokog Brijega, BiH; KUD „Sveti Antun“ Pokupska Dolina; Udruga „Lastovski poklad“ i KUD „Lastovo“ Lastovo; KUD „Zrin“ Legrad; KUD „Bedem“ Grebaštica; FD „Otočac“ i GPOU Otočac; KUD „7 Kaštela“ Kaštel Gomilica; KUD „Nova zora“ Donja Lomnica; FD „Pazin“ Pazin; FS HKD „Veseli Gradišćanci“ Unda, Mađarska; KUD „Mišnjice“ Žrnovo i KUD „Slavonac“ Forkuševci.

Sutra će biti održana druga dva dijela Državne smotre izvornog hrvatskog folklora. Drugi dio počinje u 12 sati i nastupit će 7 Kulturno umjetničkih društava, dok će treći dio započeti u 19 sati, a u kojemu će nastupiti 14 folklornih skupina.