Sajam gospodarstva, tradicijskih obrta i rukotvorina u Slavonskom sokaku na 56 štandova i kućica

1. September 2017.

Svih dana trajanja 52. Vinkovačkih jeseni, od 8. do 17. rujna u Slavonskom sokaku se održava Sajam gospodarstva, tradicijskih obrta i rukotvorina gdje će poduzetnici i obrtnici na 36 štandova, deset malih i deset velikih kućica pokazati dio onoga što proizvode. Radno vrijeme sajma je od 10 do 22 sata, ali u tim vremenskim ograničenjima, vlasnici mogu prema svom nahođenju odrediti svoje radno vrijeme.
Na štandovima će se predstaviti proizvođači tradicijskih proizvoda, pletenih košara, špencli, šokačkih kapa, rukotvorina, mirisnih sapuna, u kućicama će biti ugostitelji, medari, proizvođači suhomesnatih delicija, rakije i vina, opreme za pčelarenje, drvene igračke. Tvornica Borovo će predstaviti novi program startasica pa i one sa znakom Vinkovačkih jeseni, Hrvatska gospodarska komora će predstaviti akciju “Kupujmo hrvatsko” i prodavati kišobrane i jakne s oznakom “Kupujmo hrvatsko”, osječka udruga Samaritanac će predstaviti zanimljive kolače na žari. Tu će biti Croatia Records s novim izdanjima, Eurogrupa s masažnim stolcima koje će posjetitelji moći isprobati, a udruga Bubamara se predstavlja sa svojim Bubabarom uz dodatak pivnice u suradnji s Karlovačkim pivom. Tvrtka Boso će u Slavonskom sokaku imati dva restorana s ribljim i mesnim jelima, slavonskim tradicionalnim specijalitetima od fiša i čobanca do šarana na rašljama.
Vinkovčani i njihovi gosti će u Slavonskom sokaku, sigurno provesti ugodne sate razgledajući i kušajući proizvode vrijednih poduzetnika i obrtnika prije ili poslije nekog od brojnih koncerata koji su u programu na pozornici u Slavonskom sokaku, šatoru Vinkovačkih jeseni ili na velikoj pozornici na Trgu bana Šokčevića.