Još veći Gospodarski sajam na 52. Vinkovačkim jesenima

25. August 2017.

Najveća tradicijska manifestacija u Hrvatskoj i među najvećima u Europi privlači veliki broj gospodarstvenika i sponzora. Svi oni žele biti dio ove priče, predstaviti se u najboljem svjetlu, ali i aktivno sudjelovati u rastu i razvoju manifestacije. Zbog velikog zanimanja gospodarstvenika iz cijele Hrvatske, prostor Gospodarskog sajma, koji je bio smješten u dijelu velikog šatora Vinkovačkih jeseni, postao je jednostavno premali. Tako će po prvi puta ove godine Gospodarski sajam biti raspoređen po cijelom gradu, a mali i veliki gospodarstvenici, koji su bili dio  trodnevnog sajma, sada će imati prigodu predstaviti se velikom broju posjetitelja svih deset dana trajanja Vinkovačkih jeseni.

„Odlučili smo se prilagoditi zahtjevima naših gospodarstvenika, ali i sponzora, kojih je sve više. Zbog velikog zanimanja dosadašnji izložbeni prostor postao je premali, pa smo male gospodarstvenike i obrtnike smjestili na Slavonski sokak, a veliki gospodarstvenici i tvrtke dobit će prigodu predstaviti se u Pješačkoj zoni, ali i u Vinskom gradu, na Auto showu, te nisu drugih događanja koje smo pripremili na 52. Vinkovačkim jesenima“ – rekla je direktorica tvrtke Promo Cibalae, Mirjam Jukić.

Na taj način gospodarstvenici će sami moći izabrati, kada, gdje i koliko dugo žele promidžbu u sklopu Vinkovačkih jeseni, što je očekivano privuklo još veće zanimanje. Ovu inicijativu podržao je i predsjednik Organizacijskog odbora Vinkovačkih jeseni, gradonačelnik Ivan Bosančić, koji je zadovoljan odazivom sponzora na 52. Vinkovačkim jesenima:

„Gospodarstvo, odnosno gospodarstvenici, mali i veliki, važan su dio Vinkovačkih jeseni, jer bez njih manifestacija se ne bi mogla razvijati. U posljednje tri godine vidimo veliki napredak, kako u organizacijskom, tako i u financijskom smislu. Novi sponzori, ali i sami mediji prepoznali su naš projekt rasta i razvoja Vinkovačkih jeseni. Prema broju logotipa vidljiv je napredak u tom dijelu, no nećemo na tome stati, nego ćemo pokušati privući još veći broj sponzora, posebice velikih“ – naglasio je gradonačelnik Bosančić.

Vinkovački jesenski sajam gospodarstva i obrtništva ipak će zadržati jedan dio svog programa. Naime, u petak 8. rujna 2017. održat će se stručna predavanja i panel diskusije na kojima će, ne sumnjamo, i ove godine sudjelovati kvalitetni predavači i panelisti.

„Po prvi puta u sklopu Vinkovačkih jeseni, odnosno Sajma gospodarstva i obrtništva, organizirat ćemo Business day na kojem ćemo ugostiti renomirane predavače. Osluškujemo zahtjeve gospodarstvenika i želimo na jednom mjestu odgovoriti na što veći broj njihovih pitanja, pa vjerujemo da ćemo i ove godine privući veliko zanimanje“ – na kraju je rekao pročelnik Gradskog odjela za gospodarstvo, Vedran Čuljak.

Business day održat će se u petak 8. rujna 2017. godine s početkom u 11 sati, a nakon predavanja i panela održat će se svečanost otvaranja Slavonskog sokaka.