Gradonačelnik Mladen Karlić proglasio 51. Vinkovačke jeseni zatvorenim

28. August 2016.

„Mislim da smo ovih deset dana uživali u tradicijskoj kulturi, u onom najljepšem što imamo. Ovogodišnje 51.Vinkovačke jeseni bile su izuzetno dobro posjećene, bile su vesele i vedre. Pokazali smo ono najbolje, najljepše u Hrvatskoj, bogatstvo, sjaj i blještavilo narodne nošnje koje imamo i na koje smo ponosni. Vinkovačke jeseni su održane pod geslom ”Večer oproštajna” da dočaramo taj jedan segment života u Slavoniji u vrijeme momačke večeri, kad mladić odlazi i zasniva novi život. Ovo je na neki način i moj oproštaj od Vinkovačkih jeseni, ovo je zadnji put da sam bio predsjednik Organizacijskog odbora Vinkovačkih jeseni. Nakon 20 godina, idemo dalje, doći će netko drugi i hvala vam na svemu, a pozivam sve da dođu i sljedeće godine na 52. Vinkovačke jeseni“ – rekao je  Mladen Karlić, vinkovački gradonačelnik i predsjednik Organizacijskog odbora Vinkovačkih jeseni, na sinoćnjem zatvaranju ove manifestacije koja je trajala od 9. do 18. rujna.
Od prošle godine, novina je na kraju Vinkovačkih jeseni, spaljivanje na Bosutu skulpture od slame koju izrađuje udruga Slama iz Osijeka. Lani je bila skulptura Fenixa, a ove riba, slavonski šaran.
Posljednjeg dana 51. Vinkovačkih jeseni, održan je treći dio Državne smotre izvornog hrvatskog folklora, a vinkovački Folklorni ansambl Lisinski u Glavnom šatoru je izveo cjelovečernji program povodom 65 godina postojanja na kojemu su kao gosti nastupili i Šima Jovanovac, Miroslav Štivić, FA Bojmija Makedoinija, tamburaški sastavi Vranac, Slavonska zora i Berdaševa priča.