Unatoč kišovitom vremenu, večeras je pripremljeno oko 200 porcija fiša, a isto toliko će 15-ak udruga kuhati i sutra te ih podijeliti građanima.
„Odaziv je dobar, iako je vrijeme malo poremetilo planove, ali unazad tri godine kako se županijski ribolovni savez priključio ovoj manifestaciji, pripremi fiša i šarana na rašljama, znali smo i očekivali da će doći velik broj ljudi”, kazao je i dodao kako su za idući petak prebacili pečenje šarana na rašljama kad također pripremaju 400 porcija.
Riba je, kaže, specifična, ne može dugo stajati i mora biti svježa, kao i nimalo laka priprema šarana na rašljama. Također, ne mogu to na brzinu izgrabiti, već je zahtjevnija za dijeljenje. „Članovi udruga inače idu po fišijadama i ništa im to nije strano”, navodi Kobašević priželjkujući ljepše i vedrije vrijeme idućeg tjedna kako bi mogli uživati u ovim ribljim specijalitetima.
U petak 20. rujna, a kako je to običaj u Šokadiji posnim petkom, ribiči će podjelom fiša i šarana na rašljama, zaključiti ovogodišnju podjelu obroka posjetiteljima 59. Vinkovačkih jeseni.
„Uz lovce koji će kuhati čobanac dodatno poboljšavamo našu gastronomsku ponudu, a svi oni koji dođu u Vinkovce na Vinkovačke jeseni moći će osjetiti one prave slavonske mirise i okuse”, rekao je zamjenik gradonačelnika Josip Romić ovom prigodom.