Najbolji čobanac priredilo Lovačko društvo Jastreb iz Babine Grede

16. rujna 2023.

Tijekom devet dana 58. Vinkovačkih jeseni čak 36 lovačkih društava pokazalo je svoje umijeće pripremanja čobanca koji su svake večeri Vinkovčanima dijelili besplatne porcije. Cijela priča imala je i natjecateljski karakter, svi čobanci su bili odlični, no ipak su nijanse presudile u odluci tročlane ocjenjivačke komisije.

Tako je prvo mjesto sa 176 bodova osvojilo Lovačko društvo Jastreb iz Babine Grede, dok je drugo bilo Lovačko društvo Jelen iz Rokovaca i Andrijaševaca sa 171 bodom. Trećeplasirano je bilo Lovačko društvo Šljuka iz Prkovaca sa 159 bodova.

„Tajnu ne smijem otkriti, ali po meni uvijek mora biti dobar luk, paprika i kvalitetno meso. To sve vrhunski treba pripremiti, ali veliku ulogu donosi i babogredska voda. Osvojeni iznos potrošit ćemo na našu lovačku udrugu, puno nam znači ovaj iznos jer smo imali štete od nevremena”, izjavio je član pobjedničke ekipe Kristijan Katušić, kojemu je uručena nagrada od 700 eura.

Tijekom ovih večeri društva su podijelila oko 6,5 do 7 tisuća besplatnih porcija, a svakoga dana priliku za dokazivanjem imala su četiri društva.

„Sve je proteklo u najboljem redu, bitno mi je da su naši građani zadovoljni te da su prepoznali naš trud. Kao predsjednik saveza prezadovoljan sam ponašanjem građana i mojih lovaca”, istaknuo je Blaženko Bajić, predsjednik Lovačkog saveza Vukovarsko-srijemske županije.

„Već treću godinu u nizu dobili smo snažnu podršku lovačkog saveza i društava, što je jako lijepo za promoviranje lovstva i lovačkih delicija. Čestitam lovačkom savezu i društvima na sudjelovanju na Vinkovačkim jesenima, a očekujem njihov angažman i sljedeće godine”, izjavio je zamjenik gradonačelnika Josip Romić.

„Vukovarsko-srijemska županija ima odličnu suradnju s lovačkim udrugama i savezom. Osim ove dodijele čobanaca, svake godine angažiramo i „Djeca s lovcima u prirodi” i želimo prikazati kako su lovci čuvari prirode”, zaključila je županijska pročelnica za poljoprivredu Magdalena Parat.